Nu lanserar vi nya Bibblis

Nu är det dags att lägga fokus på er läsare och göra det lättare för er att hitta böcker som ni vill läsa.

Bibblis har nu funnits i över två år och mycket har hänt sedan dess. Vi har publicerat massvis med böcker och det finns en hel hög av böcker och författare som ska publiceras. Vi har haft massvis med besökare och låntagare som gett en massa fin respons.

För att kunna möta upp behovet av att fler ska kunna få bli publicerade kommer vi nu placera Bibblis under vårt fysiska skolbibliotek och samtidigt uppdatera tekniken bakom webbplatsen.
Nu räcker det med att välja en genre som ni är intresserad av och därefter kan ni filtrera genom att klicka på språk, ålder och ljudbok. Då ser ni bara de resultaten som är intressanta för er. Dessutom kan ni lägga böcker i en läslista genom att klicka på hjärta på den bok ni tycker verkar intressant. Då kan ni surfa runt och leta fler intressanta böcker innan ni laddar ned dessa.

Det kommer att ta en hel del tid att flytta över böckerna från det gamla Bibblis till det nya och därför finns det en länk på frontsidan till det gamla Bibblis under tiden vi flyttar. Mer information kommer längre fram.

Välkomna!

Förläggare och e-biblioteksansvarig på Bibblis.

Comments (13)

 1. Vi är superinspirerade av er fina hemsida! Vi skulle gärna vilja försöka göra en liknande där vi kan lägga ut böcker från Book Creator med sökfunktion mm. Vilket webbhotell använder ni?

  1. Härligt att höra! Vi använder inget webbhotell utan jag driver egna webbservrar där vi hostar våra webbplatser. Klart ni ska bygga en egen bibliotekssajt! 🙂

   1. Hej!

    Var hittar jag hjälp med att publicera book creator böcker på nätet? Vi har gjort böcker, men hittills bara klurat ut hur det ska publiceras som PDF, och PDF är ju lite tråkig!

    Jättetacksam för hjälp!

    MVH Tore

    1. Hej Tore!
     De flesta sajter kan en ju lägga upp PDF på, som ni märkt, men för att lägga upp era Book Creator-böcker krävs att det system ni använder kan ta emot epub-filer. Det räcker ju med en enkel WordPress-blogg för att lägga upp böcker.

    1. Om ni lägger upp era epub-filer så finns ett tillägg till den kostnadsfria webbläsaren Google Chrome som heter Readium. Då kan ni öppna böckerna direkt i webbläsaren med ljud och allt.

     1. Hej!
      Tack för hjälpen!

      När jag gick in på google play och sökte på readium hittas inget med det namnet. Söker jag på fel ställe? Jag är inte säker på att jag vet vad ett tillägg är 🙂

      Tack för all hjälp!

 2. Hej igen!

  Tack för länken jag hittade readium och det fungerar perfekt, men jag undrar ännu över en sak. Vi har en wordpress blog. http://www.backbyskola.com Jag vill ladda upp böckerna dit i epub format, men det går ju inte. Hur gör ni när ni kunnat ladda upp dem på er blogg? (bibblis.se?)

  Tacksam för svar (snart är vi framme 🙂

 3. En annan sak jag undrar över är om era elever skriver sina texter direkt i book creator, eller om de först skriver i ett bättre ordbehandlingsprogram/app och sedan för över det till book creator?

  (Mina frågor tar nog slut nån gång 🙂 Jag är bara så tacksam över hjälp av någon med erfarenhet

  MVH Tore

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Bibblis

Ett e-bibliotek från Årstaskolan i Stockholm