Spänning och Mysterier

noak_eles-jim-i-pasaulis.png

Jim i Pasaulis

”Jim var ledsen, för att hans kanin hade dött igår. Den hade sovit och när Jim skulle mata honom vaknade inte kaninen. Då hade dom begravt honom, Jim bodde i Stockholm han tyckte om sitt liv förutom det där med kaninen han hade fyra kompisar men han hade en bästis också han hette Olle”
marlon-ekstrom-citronen.png

Citronen

”I en liten ort i ett stort hus bor Kalle och hans familj. Kalle har det rätt så super bra för hans pappa hade vunnit drömvinsten och nu är dom rika (vilket gör att typ alla i hans klass vill bli kompis med honom vilket han inte har något problem med). Han en har bra skola. Allting var super bra i hans värld Men idag känner sig Kalle lite ledsen för hans hund hatar honom och sen stack den.”
elsa-sjoberg-det-enda-hjartat.png

Det enda hjärtat

”- Mamma, vad blir det för mat, frågar Fanny direkt när hon kommer hem från skolan. - Hoppas det blir något gott jag är as hungrig! - Fanny... vi, försöker Fannys mamma säga innan Fanny avbryter henne mitt i hennes mening. - Kan vi åka till gröna Lund med Meja snart, det börjar bli så sjukt fint väder. - Ehh just det, Meja. - Vadå, vad är det med henne? - Fanny, jag måste berätta en sak för dig, sa Fannys mamma med en hes röst. - Din kompis - Meja har varit med om en olycka.”
isak_hernvall-filip-och-ondskan.png

Filip och ondskan

”Filip sjöng med i den sorgliga visan med alla de andra, som stod runt hans fars grav. När de andra hade gått så gick han fram till graven och så tyst för sig själv: -Pappa, snälla… kom tillbaka.”
dimalia.png

Berättelsen om Damalia

Nästan hela familjen Silversvärd dör i en bilolycka. Tom, 13 år, förlorar ett öga och blir ensam kvar. Det här är hans historia om ett äventyr i världen Damalia.
julia_petersen-alias-morka_hemlighet.jpg

Alias mörka hemlighet

Bella låg i sin vita säng och rullade med det bruna långa håret runt hennes spinkiga fingrar när telefonen ringde. Vem är det som ringer? Vilken olycka är det som har drabbat Bella?
jakob_hansson_nogelius-den-magiska-varlden.jpg

Den magiska världen

Det var en helt vanlig dag. Bettan satt på sitt rum med sitt favoritsmycke och såg på Kalle Anka på sin dator. Sedan gick hon för att skaffa popcorn och när hon kom tillbaka var hennes favoritsmycke borta. Hon var jätteledsen. Hon tänkte, vänta lite, jag går och köper ett nytt. Hon tog på sig jackan och sin mössa, sedan gick hon ut. Hon gick mot guldsmedjan.
elias_forsen-monstret.jpg

Monstret

Bengt satt och lyssnade på Gustav. Men har var lite irriterad på ljuden som kom från källaren. - Visst är ljuden jobbiga? sa Bengt. - Ja, man hör ju ingenting, sa Frans. - Undra vad det är? sa Bengt.
my_molsa-den-magiska-dorren.jpg

Den magiska dörren

Den magiska dörren är en berättelse om en flicka som heter Becky. Som en dag i skolan ser en konstig dörr kan den vara magisk? Dra dig in i en spännande och rolig berättelse om Becky 10 år.
bror_tersmeden-jimmi_jansson-den-mystiska-personen.jpg

Den mystiska personen

Jimmi och Bror var i skolan. Camilla ropade upp namnen. Alla räknade matte. Det blev rast. Bror hämtade sin frukt. Jimmi följde med. De såg en mus i skåpet.
nicola_hoffsten-den-magiska-dorren.jpg

Den magiska dörren

Hej! Jag heter Henrik med jag kallas för Henke. Jag är 10 år gammal. Jag gillar en tjej i fyran. Jag är rädd för vaktis i skolan. Jag undrar varför vaktis går med en låda varje dag.
moa_ferm-den-magiska-dorren.jpg

Den magiska dörren

Det finns en tjej vid namn Johanna och går på Djurskolan. Johanna bor på Snigelvägen med sin pappa. I hennes skola finns en konstig dörr. På rasterna brukar hon gå till dörren. En dag sitter ett brev vid dörren och det visar sig...
fabian_lundgren-monstret.jpg

Monstret

- Hörde du ljudet? - Vilket ljud? sa Ove till Tom. - TYSTNAD! sa Karin...
ebba_danielsson-den-magiska-dorren.jpg

Den magiska dörren

Den magiska dörren är en berättelse om en flicka som heter Jonna. Som en dag i skolan ser en mystisk dörr kan den vara magisk? Dra dig in i en spännande och rolig berättelse om Jonna 11 år.
agnes_jonasson-den-magiska-dorren.jpg

Den magiska dörren

Hej jag heter Emma. Jag har en syrra som är min bff som heter Maja. Vi är 10 år och vi går i Årstaskolan. Vi är rädda för vår lärare...