Creative Commons BY-SA | Erkännande – Dela lika

Barnboken

Barnboken

Detta är en lärarhandledning, eller egentligen en arbetsbeskrivning till eleverna, för att skriva barnböcker. Arbetet börjar med att alla elever först tar med sig sin egen favoritbarnbok och läser den högt i skolan. Sedan analyserar vi böckerna och pratar om karaktärer, händelser, miljöer osv. Därefter startar den egna produktionen. Eleverna skriver och illustrerar, två och två, en egen barnbok som publiceras på bibblis.se Arbetet med "Barnboken" handlar om så mycket. Att få läsa och diskutera sina egna favoritböcker. Att känna lust att läsa och samtala med kompisarna. Att få verktyg att analysera och prata om olika barnböcker. Att få verktyg och förutsättningar att berätta en egen historia. Och inte minst, att få möjlighet att samarbeta och till sist bli en publicerad författare. När alla böcker är klara bjuder vi in eleverna i F-klass på sagostund.
Berts äventyr i Brasilien

Berts äventyr i Brasilien

Bert och hans familj har precis landat med planet i Brasilien. Efter ett toalettbesök hittar inte Bert sina föräldrar...
Görans första skoldag

Görans första skoldag

Göran ska börja i skolan och är jättenervös. Följ med honom på hans första skoldag.
Bengt och hans bänk

Bengt och hans bänk

Bengt älskar bänkar och har en favorit. Men en dag händer något med hans bänk...
Stina ska till bondgården

Stina ska till bondgården

Boken handlar om Stina 5 år, som ska åka till bondgården tillsammans med mamma och hennes nalle Nallis.
Bestryttaren

Bestryttaren

Max har det jobbigt i skolan. Han är föräldralös, blir mobbad och kan ingenting coolt. Men en dag upptäcker han en annan värld där han kan det coolaste av allt - Han kan bestarnas språk och blir en Bestryttare.
Seglarmästarens Dotter

Seglarmästarens Dotter

Joanne är livrädd för vatten efter att hennes mamma försvunnit på havet. Men har hon verkligen det? Tänk om hon istället är den mäktigaste på havet - Seglarmästaren?
Diktsamling av 3B

Diktsamling av 3B

Diktsamling av 3B 2020 med inspiration från boken "Jordgubbsmannen".